
בתחילת עידן האינטרנט הועלה תוכן לאתרים רק על ידי מקימיהם ומנהלי התוכן שלהם. הגולשים היו פסיביים ורק צפו במידע זה.WEB 2.0 הוא שם הבא לתאר את התפתחות הרשת האינטרנטית למצב בו גם הגולשים מעלים תוכן לאתרים. למעשה, הוא כולל בתוכו את כל הפעילויות הנעשות על ידי גולשים, אשר בזכותן מועלה תוכן חדש לאתר מסוים. דבר זה נעשה תוך שימוש בטכנולוגיות מודרניות המאפשרות לגולש הפשוט להעלות תוכן מבלי להצטרך לדעת כלום בתכנות.
כתיבה בבלוג גם היא נחשבת ל ווב 2 מכיוון שהיא נעשית לא על ידי כתב, סופר או עיתונאי מקצועי. פרסום תגובה לכתבה, מה שידוע כטוקבק, נחשב גם הוא ל 2WEB . פרסום הודעה בפורומים ועוד, כולן דרכים של גולשים להעלאת תוכן.
כשמדברים על תוכן, הכוונה היא לא רק לחומר כתוב אלא לכל דבר המועלה לאתר: תמונות, סרטוני, ציור ושרטוטים ועוד. בדרך זו אינו מוגבל בעל האתר ליכולתו וקצבו האישי להעלאת תוכן לאתרו ועומד בפניו הפוטנציאל להרחיב את אתרו עשרות ומאות מונים על ידי כל גולש שנכנס לאתרו ובימינו מדובר במיליוני (בשפה מסויימת) ועשרות מיליוני (בכלל) גולשים שגולשים ברשת. אתר הפייסבוק התפתח כל כך מהר והגיע לראש הדירוג בגוגל ואף עבר את גוגל במספר הכניסות ליום בין השאר בזכות עובדה זו והפוטנציאל העצום הטמון בה. הגידול במספר הנכנסים לאתר הוא אקספוננציאלי.
זהו בעצם כלי עסקי רב עוצמה בו יכול להשתמש בעל האתר לקידום אתרו באופן זול, מהיר ויעיל. יש לציין גם שכל אדם שמעלה תוכן לאתר כך, מכיר עוד עשרות ומאות אנשים שייתכן וירצו להגיב למה שכתב, או לקרוא את מה שכתב ובכך יוכלו להגיע לאתרך מבלי שהתכוונו לעשות זאת אלמלא כתב חברם שם.
כיצד יכול בעל עסק להשתמש בכלי זה לטובתו ?
שתי דרכים עיקריות –
להכניס עצמכם בדלת האחורית אל מודעות הגולשים תוך שימוש בתכנים של מתחריכם על ידי יצירת תגובה לתכנים.
השתתפות בפורומים ואף ניהולם.
תוכלו לכתוב טוקבקים, להגיב למאמרים ולרשום תכנים בשלל בלוגים ואתרים ברשת. כך, על ידי הבעת דעתכם והפצת חוכמתכם, אתם מפיצים את שמכם בקרב לקוחותיכם הפוטנציאליים.
