
לאורך האנושות כולה, אנשים היו קשורים זה לזה ברשת המחברת ביניהם. לא סתם נוצר הביטוי מארג חיים. אך, בניגוד לדורות קודמים, כשהרשתות שחיברו בין אנשים היו קטנות ומקומיות, בדורנו הרשתות הן גדולות, סבוכות, חובקות עולם, מחוברות אחת לשניה ולא מוגבלות רק לאנשים. ארגונים, עסקים, כלכלות עולם ואפילו אקדמיות כולם קשורים זה לזה מסיבות שונות כגון: אינטרסים משותפים, בעלויות וכו'.
רבים נולדו לתוך המציאות הזו ואינם ערים לכוח. הידיעה כי שימוש ברשתות לצרכים שונים יכולה להיות יצרנית ומועילה כשמשכילים להשתמש בדבר לחילול מהפכות של ממש בתחומי חינוך, חברה, תרבות, כלכלה ועוד. אך, מידע זה יכול גם להיות הרסני מאין כמוהו לאותם התחומים, בשימוש לא מושכל.
אחת הדוגמאות הבולטות ביותר לתרומתן של רשתות, הינה איפוא רשת האינטרנט, שהפכה את העולם לעוד יותר קטן מאשר היה לפני כן ותרמה לשיתוף כמויות אדירות של מידע בשלל נושאים עם אוכלוסיות חובקות עולם.
רישות הידע במודלים חברתיים
רישות ידע היה קיים עוד לפני עידן האינטרנט אך בזעיר ענפין. אם למשל רצינו משהו שה"רשת החברתית" המיידית לא יכלה לספק לנו, הרי שלרשת המיידית שלנו, הייתה רשת נוספת משל עצמה וכן הלאה וכן הלאה. ע"י העברת מסר לתוך רשת אחת יכלנו ליצור תגובת שרשרת אשר היתה מובילה בסופה להיענות מרשת אשר היתה מרוחקת וזרה מאיתנו. האינטרנט, תרם לשיפור בנושא זה ע"י הרחבת הרשתות אליהם ניתן לפנות וכן לזירוז זמן התגובה.
רישות הידע במודלים ארגוניים ועסקיים
כל ארגון ועסק מורכב בראש ובראשונה מאנשים, אשר לכל אחד מהם ידע מסויים אותו רכשו במהלך חייהם, בלימודיהם ואף במהלך עבודתם. ידע זה מכורח היותו פרטי לא תמיד נרתם בשלמותו למען הכלל.
הארגון עצמו כשלם, אף הוא מורכב מתשתיות של מידע, אולם, שלמות ומבוססות כלל שיהיו תשתיות מידע אלו, תמיד תוכלנה בתהליך של אופטימיזציה להתחזק אפילו עוד יותר. באמצעות זיהוי וטיפול נכון בידע הפרטי ושילובו בתשתית המידע הקיימת, יכול ארגון ליצור רשת חדשה של מידע שתוביל להטמעה טובה יותר של הידע הקיים וכן תפתח צוהר לידע עתידי חדש.
