
בקרת איכות הינה אחד הדברים החשובים ביותר לאתרי אינטרנט באשר הם ולעומדים מאחוריהם, בין אם טרם העלאתם לרשת ובין אם לאתרים קיימים.
בקרת איכות לפי פרמטרים קבועים מראש
איכות אתרי אינטרנט נגזרת ומוגדרת לפי פרמטרים רבים כגון: המיקום של האתר בתוצאות החיפוש בשלל המנועים השונים (דירוג האתר, מילות מפתח מתאימות לתוכן האתר וכו'), הפרקטיות של האתר עצמו (שיטוט קל בין דפיו, אי הגעה למבוי סתום, התאמה גם למשתמשים בעלי נכויות או מוגבלויות) ועוד.
כל הפרמטרים האלה, ורבים נוספים הם אלה שבעצם יקבעו האם האתר הולך לשקוע במצולות הרשת, או למשוך קהל משתמשים רחב. דהיינו, בקרת איכות היא הדרך לוודא שאתר האינטרנט יהיה מוצלח ומשגשג.
רצוי לבדוק ביסודיות את האתר טרם העלאתו לתפקוד. הכוונה ביסודיות היא לבדוק את האתר גם בצורה פרטנית, דף לדף וגם כמכלול לאחר כל שלב בו הוסף או פותח מרכיב חדש לתוכן האתר. בדיקה כזו, להבדיל מבדיקה שלאחר מעשה, יכולה לחסוך הרבה בעיות של תיקונים שגוררים תיקונים נוספים, כסף וכמובן זמן.
QA - לא רק לאתרים בבניה
אין באמור לומר שיש מניעה לבדוק גם אתר שכבר קיים ופעיל, ההפך הוא הנכון. שכן לפעמים שינויים קטנים ותיקונים מינורים יכולים להשפיע לטובה על הפופולריות של האתר. מן הסתם, אם נדמה אתר אינטרנט למכונה, בדיקה של אתר מעת לעת חשובה ומומלצת אף היא על מנת להבטיח את תפקודו השוטף והמוצלח.
בקרת איכות על ידי עין חיצונית
אפשר שבקרת האיכות תתבצע על ידי האחראים על הקמת האתר, אך במקרה כזה ייתכן ולא יוכלו לראות את עבודתם באופן אובייקטיבי. אם יצטרכו לעשות את עבודתם ואז לבקר אותה ייתכן שלוח הזמנים שנקבע מראש ישתבש ויתארך יתר על המידה ועל כן תמיד עדיף להפריד ולמשול. כלומר, לשכור את שירותיהם של חברות או אנשי מקצוע שיכלו לבקר את האתר בעיניים חדשות, בצורה עניינית וללא דעה משוחדת בנושא. לגורמים אלה יש יותר כלים להעריך את טיב העבודה, הם יודעים בדיוק מה לבדוק וברוב המקרים יכולים לספק הרבה מידע מועיל, שאלמלא הם, כלל לא היה נלקח בחשבון.
