
כשחברה מוציאה מוצר ומחליטה לפרסמו, היא מכינה תוכנית עבודה מסודרת ומכוונת מטרה. יש קריטריונים שהחברה מציבה וצריכה לעמוד בהם כמו נתח שוק, גיוס קהלי יעד חדשים וכולי.
לראשותה עומד תקציב גדול שמטרתו היא ללוות את הקריטריונים ולהוציא אותם מן הכוח אל הפועל.
בכדי לעשות את זה חברות יכולות להשתמש באינסוף "תחבולות" על מנת לייצר אמינות אצל הלקוחות הפוטנציאלים ולגרום להם לקנות.
גם כיום כשכבר רובנו לקוחות למודי קרבות ויודעים שלא תמיד מוצרים עומדים בהבטחותיהם. אין למפרסמים ברירה להמשיך ולנסות לשווק אמינות בפרסומים שלהם.
איך מייצרים אמינות בפרסום?
ישנן מספר דרכים לייצר אמינות בפרסום.
דרך אחת היא להשתמש במפורסמים. בייחוד כאלה שלציבור הרחב יש אליהם סימפטיה. בדרך זו הצופים קושרים את הסימפטיה או ההערכה שיש להם למפורסם עם המוצר אותו הוא מפרסם. שיטה זו עובדת מצויין בדרך כלל, אך אם שמו של המפורסם עלה בכותרות מסיבה שלילית כלשהי- זה יכול להעיב על מכירת המוצר והאפקטיביות של הפרסום.
הדרך ההפוכה לייצר אמינות בעזרת מפרסמים, היא שבמקום מפורסם יש אנשים רגילים המעידים על התנסותם החיובית עם המוצר. בפרסומת כזו, המפרסמים מצפים מהצופים להניח שאין לאנשים הללו סיבה להלל מוצר כלשהו אלא אם כן באמת היו מרוצים ממנו.
דרכים נוספות לייצר אמינות הן להשתמש בתוצאות סקרים שנערכו ע"י חברות חיצוניות שאין להן קשר לחברה ובמחקרים שנערכו המשווים בין כמה מוצרים המבצעים את אותה הפעולה. במקרים אלה התוצאות נתפסות כחד משמעיות, אך מיותר לציין שהמפרסמים יכולים לערוך ולבחור איזה חלק מהסקר או המחקר יהיה גלוי לצופה.
ישנם מפרסמים שמחליטים לנקוט בטקטיקה שונה- של הגזמה והקצנה של המוצר או השירות באופן ברור והומוריסטי. בדרך זו, הצופה מודע לכך המוצר או השירות אינו מה שהוא רואה בפרסומת, אך המפרסמים בונים על העובדה הידועה שהומור מקרב ועל אחת כמה וכמה כשאתה יודע לצחוק על עצמך.
חשוב לשמור על עקביות בקו הפרסומי ולדבוק במסרים קבועים. מותג חייב לשדר מסר קבוע ללקוחות ולמתג את עצמו בתחום מסוים ולקהל יעד מסוים. שמירה על עקביות תבטיח זיהוי של מסר אחיד עם המותג.
לבסוף תמיד חשוב לזכור שלשקר יש רגליים, תמיד עדיף להבליט את מה שהמוצר באמת טוב בו ובכך לייצר אמינות לאורך זמן.
