
מונח זה מתאר בהכללה את שלל סוגי ההפרעות שיכולות לחבל בהבנת המסר שהפרסום מתכוון לשדר לצרכניו. "רעשים" הינם תופעה שכיחה בפרסום ויכולים לקרות ממגוון סיבות כאשר חלקן בלתי ניתנות למניעה. מודעות לאפשרות של "רעשים" והערכות אליהם, יכולה להקדים תרופה למכה.
עולם תחרותי
לכל חברה קיימות מתחרות, ועל כן אין זאת הפתעה שישנה האפשרות שחברות המתחרות על אותו נתח שוק, יצאו בו זמנית עם קמפייני פרסום שיכולים להיות כמעט זהים במהותם, בעיקר במכירות מיוחדות של חגים, סוף עונה וכו'. על מנת ליצור הפרדה בין הקמפיינים שגם הצרכנים יזהו יש לעשות שני דברים עיקריים: האחד, להיות תמיד ערניים לתחרות - כלומר לדעת מה עשו בשנים קודמות, כמה שינו או גיוונו את הפרסום שלהם ובאיזה מדיות השתמשו המתחרים. השני, ואולי החשוב יותר הוא לא לנוח על השמרים, תמיד למצוא ולהמציא דרכי פרסום חדשות ושונות שיחרטו בזכרון של הצרכנים, גם אם התוצאות של שיטות פרסום ישנות שירתו נאמנה.
רעש בפרסום – לא רק מהמתחרים
עוד דבר שחשוב לתת עליו את הדעת הוא איזה מסר החברה רוצה להעביר, שכן "רעש" אינו תוצר רק של המתחרים. לעיתים, חברות שמות לעצמן רגל בדרך שהמסר שלהן מועבר. על כן חשוב לדעת מיהם הלקוחות אחריהם מחזרים ולהיזהר מכניסה לפינות בעייתיות כמו פרסומות וולגריות, בוטות, מפלות או מיניות יתר על המידה. נושא חשוב באותה המידה הוא להתאים את מדיית הפרסום למוצר אותו מעוניינים לפרסם. כל אי התחשבות בפרמטרים אלו עלולה לגרום לתוצאה הפוכה לגמרי מהרצוי.
עוד סוג "רעש" שמקורו באופן חלקי בחברה עצמה, הינו קמפיינים סימולטנים לכמה מוצרים שונים.
נניח, שבזמן ששתי חברות המתחרות על אותו נתח שוק, או מפרסמות מוצר זהה באגרסיביות, אחת מהחברות יוצאת במסע פרסום למוצר נוסף. אם חברה זו לא יכולה להשקיע את אותם המאמצים שהיא משקיעה בתחרות על המוצר הזהה, אפשר שפרסום זה יבלע בהמולה שכבר נוצרה ולא יקבל את תשומת הלב של לקוחות פוטנציאלים, וזוהי השקעה לריק. על כן ראוי שפרסום יהיה מתוכנן בקפידה תוך לקיחה בחשבון את סוגי ה"רעשים" העלולים לחבל בו.
