בניית אתרים - עמוד צור קשר |
בניית אתרים סטנדרטיים כמעט תמיד כוללת עמוד "צור קשר". למרות ששילוב פרטי התקשרות הוא דבר מובן מאליו, בכל זאת יש לחשוב באיזה אופן לשלב אותם? היכן למקם אותם ואילו פרטים הכרחיים לעומת פרטים מיותרים בהם הלקוח לא ישתמש במילא.
בניית אתרים נכונה – אילו פרטים באמת נחוצים ליצירת קשר?
- כתובת מייל
- טלפון (אם תרצו להקל אפשר לתת גם נייד ושלוחות)
- פקס
- כתובת פיזית של בית העסק (כן, גם בעידן האינטרנטי לקוחות שמחים לדעת שיש לכם משרד מסודר)
- קישור לפרופיל העסקי ברשתות חברתיות
בעיצומו של תהליך בניית אתרים סוחף, לפעמים אנו ממהרים להקים קודם את התשתית ומשכנעים את עצמנו שעם הזמן נשלים פרטים ונעדכן. אולם, את עמודי הבסיס = עמודים המכילים מידע בסיסי שבדרך כלל לא משתנה (כמו אודות, פרופיל חברה וצור קשר), רצוי להקים במלואם עם כל המידע הדרוש. לרוב, עמודים אלו נבנים ע"י חברת בניית אתרים ומנהל האתר העתידי נדרש רק לעדכן אותם במידת הצורך (ולא תמיד יש צורך). גם בקרב הגולש עמודים אלו נתפסים כעמודי בסיס ולכן הוא מניח שפרט שלא הופיע בהם היום, לא יצוץ פתאום מחר. לכן עדיף לאגד את כל הפרטים בשלב הראשוני של בניית אתרים
בניית אתרים נכונה- מיקום העמוד במקום האפקטיבי ביותר.
העמוד הראשון והעמוד האחרון (שהוא הראשון מהקצה השני) הם בדרך כלל הזכירים ביותר (כשמדובר ברשימה או בתור, המוח האנושי נוטה לזכור טוב יותר את האלמנטים הראשונים והאחרונים). ואכן ברוב האתרים ממוקם "צור קשר"
כאחרון והגולש כבר מורגל לחפש אותו במיקום זה. חברות בניית אתרים לעיתים ממליצות ללקוח על מיקום מותאם אישית כשיש צורך "לשווק" עמוד אך למעשה - עמוד צור קשר לא מצריך את ה"שיווק" הזה, אלה זה עמוד אותו יחפש הגולש ביוזמתו ברגע שיהיה מעוניין, כלומר, הגולש במילא יחפש אותו אם הוא מעוניין, ובמילא לא ישתמש בו אם אין לו בשביל מה ליצור קשר. (גם אם הפרטים יקפצו אל מול עיניו בכל דף ודף באתר...).
