
קנייה באינטרנט גורמת לחשש אצל לקוחות רבים מסיבה מובנת – אף אחד מאיתנו לא אוהב להשאיר את פרטי כרטיס האשראי שלו בתוך דף אינטרנט שלא ברורה מידת אבטחתו. הונאות אשראי לא חסרות והדבר גורם לחשש גדול אצל גולשים שמעוניינים לרכוש באמצעות שירותי סליקה אינטרנט.
עם זאת, הביקוש לרכישת מוצרים בקנייה מקוונת גדל משנה לשנה , זאת בשל פתרונות האבטחה שמוצעים כיום ברשת.

בעלי אתרים הבינו את חשיבות האבטחה באתרים בשל המידע הרגיש שעתיד להיות מוזן בהם. חשבו על כך שווירוס או האקר עלול לפרוץ לשרת ולגנוב ממנו את כל פרטי האשראי של כל לקוחותיכם. על מנת לקיים מסחר אלקטרוני תקין ללא פריצות במידע, הוקמו סטנדרטים שנועדו לאבטח את המידע. הסטנדרט הפופולארי ביותר כיום הוא SSL.
SSL
SSL הוא פרוטוקול לתקשורת מאובטחת. הפרוטוקול מוודא קודם כל שנעשה חיבור לשרת הנכון באמצעות ערוץ תקשורת מאובטח שמצפין את כל המידע. אבטחה זו דואגת לשלוח את פרטי האשראי ומוודאת את שליחת כל המידע ללא טעויות וכשלים - בצורה מוצפנת לשרת.
בתהליך זה נעשה זיהוי לקוח מול זיהוי ספק וכמובן בדיקת יכולת לביצוע תשלום.
תפקידו של ה- SSL הוא נטו בהצפנת המידע ולא בשמירת המידע כפי שרבים נוטים לחשוב. הפיכת האתר למאובטח באמצעות התקנת SSL, מאפשרת ליצירת השפה המשותפת ופענוח המידע המוצפן בין השרת לאתר.
תהליך הפקת SSL
מומלץ להיעזר בחברת בניית אתרים או חברת אחסון אתרים שכבר המירה בעברה אתר רגיל לאתר מאובטח.
בקשה לאבטחת SSL כוללת הנפקת מסמך רשמי המעיד מי הם בעלי האתר / בעלי החברה / בעלי הדומיין ומי מורשי חתימה בחברה כולל פרטי התקשרות עמם.
לאחר בדיקת המסמכים (לכל היותר שבועיים) מונפקת תעודת הסמכה לבעל האתר.
עלות הפקת תעודת הסמכת SSL לאתר משתנה בין חברות אחסון בטווח של 100-200$ הנגבים על ידי חברת האחסון.
סימנים מזהים לאתר מאובטח:
1. לפרוטוקול התקשורת Http נוספה האות S וכעת הוא יהיה: Https.
2. בתחתית הדף יופיע אייקון של מנעול / לוגו חברת האבטחה.
