
בשנים האחרונות הפכה רשת האינטרנט ליותר ויותר משמעותית בחיינו וזאת בגלל שכל מה שאנחנו מחפשים מידע לגביו נמצא שם. מיליוני אתרים ברחבי הרשת מספקים לנו את מבוקשינו וכיום אין צורך יותר במדיה הישנה כגון עיתונים או דרכי פרסום אחרות מכיוון שמעל לתשעים אחוזים מהצרכנים מחפשים את מבוקשם דרך הרשת ולא יחפשו בשום מקום אחר. בעקבות כך בניית אתר הינה הבסיס לכל עסק קיים שרוצה שייראו אותו וכן לכל אדם המעוניין לשווק את עצמו בדרך הטובה ביותר ובשיטה הרחבה ביותר שקיימת. בנוסף קמו מספר רשתות חברתיות שהידועה בהם היא פייסבוק מה שמקשר עוד יותר את הצרכנים האחד לשני.
מהו אתר חברתי?
בניית אתר חברתי לא תתאים לכל בעל עסק הרוצה לשווק את עצמו אלא ליזם המעוניין להקים אתר שהגולשים ייקחו בו חלק פעיל ביותר שהרי זאת מטרתו העיקרית של האתר. אתר חברתי בא לענות על הצורך של הגולשים להיות מעודכנים האחד על השני ולדעת כל הזמן איפה נמצא כל אחד מהם. אתר חברתי נותן גם את האפשרות לשתף בכל מה שרוצים, אם זאת רשימת ימי הולדת שישנה לאחד הגולשים והוא מעוניין לשתף בה גולש אחר שהיא רלוונטית לגביו, ואם מדובר במשחק מסוים שמסתובב ברשת וניתן לשתף אותו עם עוד גולשים רבים על ידי לחיצה אחת או שתיים בעכבר.
מי יכול לבנות אתר כזה?
בניית אתר חברתי הינה מרכבת מבניית אתר תדמיתי או מכירתי. בשביל לבנות אתר תדמיתי צריך בונה אתרים מקצועי שיבנה ויעצב את האתר אך כל אחד שיודע להתעסק בתחום יכול לעשות את זה גם אם הוא פרילנסר ולא חברה גדולה. כמו כן גם בניית חנות וירטואלית אינה מסובכת מידי ומספיק בשבילה מישהו שיידע איך לעצב אותה בצורה שתגרום לגולש לרצות ולהסתובב באתר וכן לקנות כמה שיותר מוצרים באתר. בניית אתר חברתי מצריכה משאבים גדולים יותר הן מבחינה כלכלית והן מבחינת כוח אדם והתעסקות עם אתר שכזה מצריכה גם יידע רב בתוכנות מורכבות יותר מהתוכנות הרגילות.
איך מתחילים לבנות?
כפי שציינו בניית אתר חברתי מצריכה לא מעט משאבים, בעיקר כלכליים, וזאת בגלל העלות הגבוהה של אתר מסוג זה המצריך עבודה מורכבת עליו ותשתיות מתאימות. בשביל לבנות אתר כזה צריך קודם כל לפנות למספר חברות בתחום ולראות מי מהם מסוגלת להתמודד עם אתגר כזה ומהן העלויות. כשבודקים עם מספר חברות רצוי שכל דבר שהחברה מציעה יהיה רשום לנו ושלא יהיו אי הבנות מאוחר יותר. בנוסף, עלינו לבדוק מה רמת הביקוש לאתר החברתי שאנו רוצים להקים ואת זה ניתן לדעת בעזרת סקרים ובשיתוף עוד אנשים ברעיון ולראות מהי רמת ההתלהבות ממנו והאם אתר מסוג זה יכול באמת להצליח.
איך בוחרים חברה מתאימה?
כפי שאמרנו לא כל חברת בניית אתרים מסוגלת להתמודד עם פרויקט כזה של בניית אתר חברתי ולכן אנו צריכים לוודא שאכן החברה שבחרנו היא החברה המתאימה. בנוסף כדאי לבדוק מה הוותק של החברה הספציפית בשוק והאם היא לא מאותן החברות שקמות ונופלות כל הזמן אך מציגות את עצמן כחברות גדולות עם לקוחות רבים. כדאי גם לבדוק מיהם הלקוחות של החברה מכיוון שאם יש לה לקוחות גדולים מחברות מוכרות זה בהחלט יכול להצביע על רצינות ומקצועיות החברה מכיוון שחברות גדולות ומוכרות שולחות נציגים שיבדקו האם חברת בניית האתרים היא חברה טובה או לא ואפשר לסמוך על נציגי החברות.
