
בניית אתר אינטרנט הינו הליך מתמשך ומורכב המחייב אתכם לפעול באמצעות חברות מקצועיות המתמחות בתחום זה. בכתבה הבאה סקרנו עבורכם את שלבי תהליך בניית האתר, החל משלבי התכנון המקדימים ועד לשלבי הקידום האופרטיבי של האתר ברחבי הרשת. לכל אחד מהשלבים המופיעים במאמר זה, הליך ביצועי מורכב המחייב אתכם לפעול באופן יצירתי, דינמי ומקצועי.
שלב מספר 1- אפיון האתר
הליך בניית אתר אמור להתחיל בהליך אפיון מקצועי שנועד להקנות לאתר ערך מוסף ויתרון תכליתי על פני מתחריו ברשת. הליך זה כולל התייחסות נקודתית למספר פרמטרים מקצועיים, הכוללים בין היתר את: מטרות האתר, הענקת אופי לאתר, הגדרת קהלי היעד המרכזיים של האתר, הגדרת השירותים המוצגים באתר, הגדרת מראה כללי לאתר, הגדרת מודולים שונים אותם אתם מעוניינים להוסיף לאתר וכדומה.
שלב מספר 2- תכנון האתר
לאחר שהגדרתם מראש את אפיון האתר הרצוי לכם, זה המקום והזמן לפנות לחברה מקצועית בתחום בניית אתרי אינטרנט, ולהציג בפניה את החזון העומד לנגד עיניכם. פגישות עבודה מקדימות עם חברה מקצועית תאפשר לשני הצדדים להתעמק בצדדים הטכניים של האתר, ולגבש את מטרותיו השיווקיות, המסחריות וכדומה.
שלב מספר 3- הגדרת עולמות התוכן של האתר
בשלב זה מתחילים לבצע בפועל את הליך בניית האתר, ובעיקר את הליך עיצוב האתר. בשלב זה מוענק עיצוב חזותי קונספטואלי לאתר הבית שלכם. עיצוב האתר אמור להתאמים לצרכים השונים שנקבעו בשלבים המקדימים, וכמו כן, להיות מותאם לעולם התוכן שיוצג בפני הגולשים באתר.
במקביל לשלב זה, מתבצע הליך איסוף עולמות תוכן לאתר, החל מניסוח תכנים טקסטואליים –שיווקיים לאתר ועד להתאמת תמונות ואייקונים גרפיים שיופיעו לאורך עמודי האתר.
שלב מספר 4- תכנות ופיתוח מודולים
במקביל לשלב הקודם, מתבצע הליך פיתוח ותכנות של האתר. אתרי אינטרנט מבוססים על עמודי אינטרנט הנכתבים בשפות קוד שונות, כאשר השפה הנפוצה ביותר לצרכי בנייה ועיצוב אתרים היא שפת ה-HTML ושפת העיצוב CCS. כתיבת הקוד חייבת להתבצע בהתאם לתקינות הסטנדרטים הבינלאומיים של ארגון האינטרנט הבינלאומי. יצירת שפת קוד תקינה מאפשרת לכם בסופו של דבר הצגת האתר באופן פשוט ונוח לכלל משתמשי האינטרנט ברחבי העולם.
כמו כן, בשלב זה מתבצע הליך פיתוח מודולים שונים לאתר האינטרנט. המודולים הנפוצים ביותר כיום הם: מערכות לניהול תוכן המותאמות לצרכי האתר, מערכות דיוור אלקטרוניות, מערכות לניהול פורומים באתר, מערכות לביסוס תוכן על ידי הגולשים , מערכות לניהול צ'ט אישי מול כל גולש המגיע לאתר ועוד. פיתוח המודולים מתבצע הן על פי רמת הידע המקצועית של החברה אותה שכרתם לצורך בניית אתר, והן על פי צרכי האתר ומטרותיו.
שלב מספר 5- הזנת תכנים
לאחר שעימדתם את מראה עיצוב האתר הכללי, ולאחר שביצעתם הליך תכנות ופיתוח מודולים, זה הזמן להזין את עמודי האינטרנט השונים בתכנים איכותיים, מעוררי עניין ומסקרנים כאחד. כיום, ניתן לשכור את שירותיהם של ספקי תוכן אינטרנטיים, המעניקים לכם שירותי כתיבת תכנים שיווקיים ותכנים לצרכי קידום האתר.
שלב מספר 6- בדיקת תקינות ואופטימיזציה
רגע לפני העלאת האתר לאוויר הרשת, חשוב לבצע הליך בדיקת תאימות ואופטימיזציה. הליך זה מתבצע באמצעות בחינת תצוגת האתר בסוגי מסכים שונים (גדלי מסך מחשב, מסכי טאבלט ומסכי טלפונים חכמים). כמו כן, הבדיקה חייבת להתייחס לרמת הרזולוציה המשתנה מסביבת גלישה אחת למשניה, וכמו כן, לדפדפני האינטרנט השונים. התאמת האתר למספר רב של דפדפני אינטרנט, תאפשר לאתר שלכם להיות מוצג באופן האופטימאלי ביותר בכל אחד מדפדפני האינטרנט הרבים הפעילים כיום בקרב קהל הגולשים.
כמו כן, מומלץ לבצע הליך אופטימיזציה שנועד בעיקר לצרכי תאימות קוד האתר ותכני האתר לצרכי הקידום השונים במנועי החיפוש.
שלב מספר 7- התאמת חבילת אחסון
שרת אחסון והתאמת חבילת אחסון אופטימאלית היא המפתח שלכם להצגת האתר באופן תקין ושוטף. ברוב המקרים, צרכי חבילת האחסון נקבעים עוד בשלבים המוקדמים של האתר, אך את ההחלטה הסופית לגבי אופי החבילה הנרכשת מומלץ להותיר לסיום ביצוע הפרויקט, וזאת בגלל שינויים כאלו ואחרים המופיעים תוך כדי תנועה.
לאחר העלאת האתר לרשת, תדרשו להתחיל לפעול באופן דינמי ויצירתי לצרכי קידום ושיווק האתר ברשת, והפיכתו לאתר מוביל בתחומו עם הזמן.
