עיצוב אתרים: צבעים חמים וצבעים קרים |

בחירת הקונספט העיצובי של כל אתר הוא עבודה לא קלה, כיצד המסר אותו אתם מעוניינים להעביר ולשדר לגולש ייתפס בעיניו בצורה הטובה ביותר? אחת התשובות היא באמצעות בשימוש בצבעים חמים או צבעים קרים בעיצוב האתר. האווירה שישרה האתר תלויה רבות בבחירת הצבעים הנכונים, אתר צבעוני ורועש מדי או אתר מונוטוני ומשעמם עלול להבריח את הגולש וזו כמובן לא התוצאה הרצויה. אם כן, הדרכים לבחירה נכונה של צבעים בעת עיצוב האתר במאמר שלפניכם.
כיצד בוחרים את הצבע הנכון בעת עיצוב האתר
לפני שנסקור את ספקטרום הצבעים, חשוב להבין את הכוח הטמון בבחירת הצבעים הנכונה בעיצוב האתר, שימוש בצבע נכון בעיצוב האתר יוכל ליצור תנועה נכונה של תמונות, אנימציות וכיתובים ובעיקר לייצר רגש כלשהו אצל הגולש. וכידוע, מרבית בני האדם מבצעים פעולות מסוימות, כגון רכישת מוצרים על פי הרגש. צבעים מעוררים רגשות ואסוציאציות אצל בני האדם וניתן ללמוד על חשיבותם מאת הפעוטות שלומדים קודם כל לזהות את הצבע עצמו ורק אחר כך לומדים את שמו. הכוח הטמון בצבעים הוא אדיר מכיוון שהוא אינו תלוי במילים או שמות, הצבע עצמו חזק מספיק בכדי לייצר תשומת לב, במיוחד כאשר מדובר בעיצוב אתרים, בחירת הצבע או הצבעים הנכונה תשפיע לחיוב או לשלילה על הגולש ומילת המפתח היא "תשפיע". בכדי לוודא כי התחושה שהגולש יקבל תהיה חיובית חשוב להגדיר מראש מהו המסר אותו אתם מעוניינים להעביר לגולשים באמצעות האתר. משרד עורכי דין לדוגמא יהיה בוודאי מעוניין לעצב אתר אשר ישדר רצינות ואחריות בניגוד לאתר אשר פונה לקהל יעד המורכב מאמהות טריות אשר יהיה מעוניין לשדר משפחתיות, חום אהבה ודאגה לתינוק. הצבעים ששני הלקוחות הללו יבחרו יהיו שונים בתכלית וטוב שכך, אם כל האתרים היו מעוצבים באותו סגנון מעבר לשעמום הגורף לא היה ניתן ליצור זיהוי וייחוד לאתר.
קשת הצבעים
כפי שרובנו למדנו בבית הספר היסודי, שלושת צבעי היסוד הם כחול, אדום וצהוב. מתוכם נוצרים כל שאר הצבעים, הצבעים המשניים שהן כתום, ירוק וסגול וכן הלאה. חלוקה נוספת של צבעים היא לצבעים "חמים", צבעים "קרים" וצבעים ניטרליים, לכל אחת מן הקבוצות הללו ישנן איכויות שונות ואימפקט שונה עבור כל צופה ולצורך העניין כל גולש. ניתן לדמות את בחירת הצבעים לאתר לציור אומנות, על מנת לקבל תנועה ועומק יש לשמור על איזון צבעים נכון. הצבעים אדום, כתום וצהוב נחשבים לצבעים "חמים", הצבעים כחול, סגול וירוק נחשבים לצבעים "קרים" ואילו הצבעים לבן, אפור ושחור נחשבים לצבעים ניטרליים אשר מהווים לרוב את הבסיס והרקע לאתר, שגם להם יש חשיבות לא קטנה. עיצוב אתרים תוך שימוש בצבעים חמים הם דרך מצוינת לייצר "אש" ותשומת לב, לדוגמא הצבע האדום. לא בכדי "קוקה קולה" בחרו בצבע האדום כחלק מהמיתוג העסקי והמאוד מוצלח יש לציין. הצבע האדום הוא מושך תשומת לב אוטומטי (רק תדמיינו את השור הזועם ש"נדלק" אל מול הבד האדום שמולו) ומעיד על פרובוקטיביות, תשוקה ועוד. הצבע הכתום הוא צבע אשר מסמל אנרגיה וחיוניות, קחו לדוגמא את המותג אורנג' או תפוזינה, לא משנה אם אתם אוהבים או סולדים מהצבע הכתום, מדובר בצבע אשר מייצר רגש ולרוב של שפע והצלחה. הצבע הצהוב הוא די "טריקי" מחד הוא מעביר תחושה של חום ופריחה ומאידך יכול להעביר תחושה שלילית כגון פחדנות. שימוש בקבוצת הצבעים הקרים בעיצוב אתר לרוב נעשה על מנת להעביר סט תחושות שונות בתכלית מהקבוצה החמה, לדוגמא הצבע הירוק משדר תחושה של הצלחה, כסף ועושר, קחו לדוגמא את הלוגו של בנק דיסקונט או מותג הבירה קרלסברג. הצבע הכחול מעניק תחושה של אמינות, יציבות ורוגע, בנק לאומי הוא דוגמא מצוינת או אפילו משטרת ישראל. הצבע הסגול משדר יצירתיות, תחכום, מתיקות, זוכרים את מותג השוקולד הנוסטלגי רוזמרי? העטיפה הסגולה היא זכורה הרבה יותר מאשר טעמו של השוקולד. לגבי קבוצת הצבעים הניטרליים אשר משמשים לרוב כרקע לאתר חשוב לזכור שהצבע הלבן מעניק תחושה של ניקיון וטוהר, השחור מסמל אלגנטיות ותחכום ואילו האפור משדר תחושה של רצינות ושמרנות.
אז באיזה צבע לבחור?
שלב בחירת הצבעים לעיצוב האתר מתחלק לשניים, השלב הראשון בו יש לחקור לעומק את קהל היעד אליו פונה האתר כולל נתונים דמוגרפים וגאוגרפיים והשלב השני הוא הכנת מספר סקיצות ובחינתן בשטח. מכיוון שההתקדמות הטכנולוגית הכניסה, מכניסה ותכניס שפע של גירויים חזותיים לחיינו חשוב לבחור את קשת הצבעים לעיצוב האתר בחוכמה תוך מחשבה תחילה. אין תשובה או המלצה חד משמעית לגבי שילוב ומינון נכון של צבעים באתר, התשובה תלויה באינספור גורמים ודורשת עריכת מחקר לא קטן. מומלץ להיעזר בשירותיה של חברת עיצוב אתרים מקצועית ובעלת ניסיון על מנת שתקבלו אתר אשר יעוצב בקשת הצבעים המתאימה ביותר להעביר את המסר שבחרתם.
