בניית חנות וירטואלית - היתרונות לקונה ולמוכר |

ככל שעוברות השנים, העולם הופך לקטן יותר ויותר, מרביתנו מחוברים כמעט 24 שעות 7 ימים בשבוע לאינטרנט, דרך המחשב הביתי, דרך האייפד, הסמארטפון ודרך עוד שלל אמצעים אלקטרוניים, ניתן לראות אנשים גולשים ברשת בכל מקום אפשרי, קוראים עדכונים וחדשות, משחקים להעביר את הזמן וגם מבצעים לא מעט רכישות מקוונות. המעבר המואץ אל עולם האינטרנט תקף לכל מגזר אפשרי באוכלוסייה, החל מבני נוער, דור הביניים ועד המגזר השלישי, ניתן כיום להשוות מחירים ולבצע רכישות בקליק אחד בודד, ללא כל מאמץ. על היתרונות בבניית חנות וירטואלית לקונה ולמוכר, במאמר שלפניכם.
מהי חנות וירטואלית
חנות וירטואלית היא סוג של אתר מכר המאפשר ביצוע מסחר אלקטרוני ובשפה פשוטה, אתר המציג מוצרים למכירה ומאפשר את רכישתם באופן מקוון. חנות וירטואלית מאפשרת את ביצועם של כל שלבי המכירה והקנייה, החל מניהול סל קניות, ביצוע רכישה מאובטחת ועד מעקב המשלוח והנפקת הקבלה. על מה שמים דגש בעת בניית חנות וירטואלית? ראשית כל על עיצוב האתר אשר יאפשר את הדגשת ייחודכם על פני שאר המתחרים, בניית מנגנוני אבטחה ומערכות סליקה מתקדמות לצורכי חיוב בטוחים, יחד עם אחסון האתר על גבי שרתים מאובטחים ומנוטרים 24 שעות ביממה, בנוסף, הוספת עמודי תוכן לצורכי שיווק, קידום האתר ויצירת ערך מוסף עבור הלקוחות הקיימים והפוטנציאלים, יצירת דף "צור קשר" לנוחיות הלקוחות ועוד שלל פעולות כאשר האחרונה מבניהם היא התאמה לרכישה דרך המוביילים החכמים על מנת למצות את כל דרכי הגישה אל הלקוחות שכן על נתוני גוגל מתוך הרבעון הראשון של שנת 2012, כרבע מהישראלים מבצעים קניות ורכישות באמצעות הסמארטפון.
בניית חנות וירטואלית – יתרונות למוכר
היתרונות בבניית חנות וירטואלית למוכר הם עצומים ומתרכזים בחיסכון אדיר בעלויות שכן ניהול ואחזקת חנות וירטואלית לא מצריכה תשלומי ארנונה, שכר דירה, פחת על מוצרים מהתצוגה ועוד, בניגוד לחנות הסטנדרטית. מעבר לכך, בחנות סטנדרטית מחיר המוצר הוא נגזרת של ההוצאות שצוינו לעיל, בעוד שההוצאות המגולמות במחיר המוצר בחנות הווירטואלית פחות בהרבה, המשמעות היא מחירים זולים יותר לקהל הצרכנים, אשר מגדילים את מספר העסקאות, מבלי לפגום ברווחים. יתרון ברור נוסף הוא שאין צורך לשכור צוות עובדים, לשלם משכורות וביטוח לאומי, לדאוג לחופשות ושאר תשלומים, בחנות הווירטואלית הקונה הפוטנציאלי בוחר את המוצר על סמך הפרטים המוצגים כגון מחיר, אחריות, זמן משלוח ושאר הפרטים והתכנים שצירפתם ועל סמך זאת, מחליט אם לרכוש את המוצר או לא. יתרון נוסף בבניית חנות וירטואלית היא הזמינות המלאה של 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע לביקורים של קונים, אין צורך לשלם שעות נוספות לעובדים ואין צורך בעיצוב וסידור המדפים המייגע. יתרון ברור נוסף של בניית חנות וירטואלית היא יכולת התרחבות מהירה אל פעילות בחוץ לארץ וכל שיידרש הוא בניית ממשק בשפה האנגלית לצורכי ניווט ותמיכה, כך תוכלו בקלות להרחיב את קהל הלקוחות שלכם אל מעבר לים מבלי כל מאמץ. בניית חנות וירטואלית מאפשרת ביצוע שיווק ישיר וממוקד בעלות נמוכה בהרבה מקמפיין פרסומי במדיות המקובלות כגון הטלוויזיה, הרדיו או העיתון. באמצעות בניית מועדון לקוחות ומערכת דיוור ישיר תוכלו להגיע בנקל אל קהל לקוחות נרחב ולעדכן לגבי מוצרים חדשים, מבצעים והנחות וכך להגדיל רווחים בהינף של קליק.
חנות וירטואלית – יתרונות לקונה
כאמור, יותר ויותר אנשים היום מבצעים רכישות מקוונות דרך חנויות וירטואליות ולא בכדי, היתרון הראשון הוא כמובן החיסכון בזמן. הזמן היום הוא מצרך יקר עבור כל האנשים באשר הם, במקום לבזבז שעות לתור אחר מוצרים ואחר כך עוד שעתיים בתור לקופה, קנייה מקוונת מאפשרת בלחיצה פשוטה על כפתור את תהליך הרכישה. מעבר לכך, כיום אין כמעט אנשים אשר לא מבצעים סקר שוק נרחב לפני כל רכישה ולא משנה כמעט של איזה מוצר, קטן או גדול, האפשרות לבצע השוואת מחירים פשוטה ומהירה על גבי הרשת, חוסכת גם היא זמן יקר, שכן ניתן לבצע את השוואת המחירים מכל מקום עבודה, בית, בתור לרופא ובכל זמן נתון משעות היממה. ומעבר לכך, כיום להמלצות על גבי הרשת יש משקל לא קטם באשר להחלטתו הסופית של הצרכן אם לרכוש או לא, שיטוט מהיר עבור מוצר מסוים יניב בקלות המלצות או דיס המלצות לגבי המוצר וכמובן גם עבור חווית הקנייה אשר לא פחות חשובה ומשפיעה על החלטת הצרכן מהיכן לרכוש. יתרון אדיר נוסף עבור הקונה הוא הסרת המגבלה הגאוגרפית. קחו לדוגמא את מבצעי הרילוקשיין למיניהם אשר לאחר תקופה מתגעגעים לטעם של הבית או שנולדו להם ילדים והם מעוניינים להקנות להם הרגלים מהארץ, אם בעבר הלא רחוק הם היו צריכים להמתין שהדודה תטוס ותביא עמה את המוצרים, היום כל שהם צריכים לעשות הוא להיכנס לחנות הווירטואלית של החברה, לבחור את המוצר, להקיש את מספר כרטיס האשראי, והבית יטוס אליהם בחזרה.
